Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 07:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mormor-britas-saftglogg/

Recept

Mormor Britas saftglögg

"I mormor Britas hem hade man ett komplicerat förhållande till alkohol och där serverades aldrig annat än alkoholfri glögg", berättar Annika Mogensen som är redaktör för "Glöggboken".

"Där krånglade man inte till det, utan det var en traditionell, röd saftglögg som dracks med skållad mandel och russin, och nybakade lussebullar och pepparkakor därtill."

1. Lägg kryddor och socker i en kastrull.

2. Häll på saft och juice och hetta upp glöggen.

3. Skålla mandlarna genom att låta dem koka upp i vatten i en kastrull, så att skalet lossnar. Spola av mandlarna i kallt vatten och tryck sedan ut mandlarna ur skalen.

4. Avnjut glöggen varm med skållade mandlar och russin.