Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-20 08:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morotsbiffar-med-hirssallad/

RECEPT

Morotsbiffar med hirssallad

1. Skala och riv selleri och morötter grovt på rivjärn. Ansa och finstrimla purjolöken. Spara 1 dl riven morot till hirssalladen.

2. Lägg selleri, morötter purjolök, curry och salt i en stekpanna. Häll på vattnet och låt det koka in, ca 3 min. Lägg rotfrukterna i en skål. Tillsätt ägg och sojamjöl.

3. Forma färsen till biffar och stek dem frasiga i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

4. Koka hirsen ca 10 min i saltat vatten I en kastrull. Skölj hirsen i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.

5. Ansa salladen. Tillsätt det sparade morotsrivet och hirs. Servera biffarna med hirssallad och en klick turkisk yoghurt.