Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-16 02:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morotslax/

Recept

Morotslax

Foto: Beatrice Lundborg

Genom att baka morötter (använd gärna stora morötter) och lägga in dem i sötsur lag med dill får man smaken av gravlax.

Rätta artikel

1. Blanda alla ingredienser till lagen och låt den kallna helt.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg morötterna, med skalet på, trångt på en bädd av grovsalt i en liten ugnsform. Baka i ugnen ca 40 min (beroende på morotens tjocklek). Morötterna skall vara lite al dente. Ta ut och låt svalna.
3. Dra av skalet med en liten kniv. Lägg morötterna i en plastpåse tillsammans med lagen. Tryck ut så mycket luft som möjligt ur påsen och förslut. Låt stå kallt över natten.
4. Vid servering: Skiva morötterna tunt på mandolin eller med vass kniv. Dekorera med dill.