Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morotspanna-med-rokt-flask/

Recept

Morotspanna med rökt fläsk

DN Text

Skrapa morötterna och ansa bönorna. Skär morötterna i tärningar och bönorna på mitten. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i grönsakerna. Koka ca 5 minuter eller tills grönsakerna är nätt och jämnt genomkokta.

Stek under tiden fläsktärningarna i en stekpanna. Slå bort överflödigt fett. Häll av buljongen (kan sparas till en soppa) från de färdiga grönsakerna och lägg dem med fläsket i stekpannan. Stek tillsammans med kapris under omrörning någon minut och slå sedan på grädden utrörd med senap. Låt koka ihop några minuter.

Smaka av med salt och peppar och strö rejält med klippt persilja över.