Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-17 18:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morotssallad-med-dill-och-notter/

Recept

Morotssallad med dill och nötter

I Vietnam anses det fint om nyårsfesterna är så ärofyllda och flotta att värdparet nästintill blir bankrutt. Lisa Lemke satsar vid storkalas i stället på fina råvaror som är snälla mot plånboken. Som till exempel söta sommarmorötter. På så sätt kan man ju ha fest lite oftare!
Rätta artikel

1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.

2. Skala morötterna och skär dem i så tunna remsor som det bara går – gärna med hjälp av köksmandolin eller potatisskalare.

3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, och låt det hettas upp tills det är gyllenbrunt och börjar lukta lite nötigt. Ta bort kastrullen från plattan och låt den stå i några minuter. Häll smöret genom en finmaskig sil för att bli av med den bruna bottensatsen.

4. Ringla det varma, brynta smöret över morötterna och toppa med hasselnötter, dill och flingsalt. Servera så snart som möjligt.