Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 15:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morotssoppa-med-jordnotspesto/

Recept

Morotssoppa med jordnötspesto

1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och finriv vitlöken och ingefäran.

2. Fräs morötter, vitlök och ingefära i oljan under omrörning ca 3 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt soppan koka under lock ca 20 min. Mixa soppan med mixerstav och smaka av med salt och peppar.

3. Pesto: Kärna ur chilin. Mixa chili, jordnötter, koriander och olja i mixer eller mortel. Blanda i limesaften. Toppa soppan med peston och servera med bröd.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 25 g fett, 13 g protein, 52 g kolhydrater