Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 08:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/morotter-i-satsumas-yoghurt/

Recept

Morötter i satsumas-yoghurt

Foto: Thomas Karlsson

På bilden har jag gjort olika varianter med gula, vit och röda morötter. Men det går förstås lika bra med vanliga orangefärgade. Man kan också använda saft från blodgrape, apelsin, citron eller lime i stället för satsumas. Pröva er fram. Den som vill kan strö färsk koriander över blandningen.

Rätta artikel

1. Skala morötterna och skär dem diagonalt och tunt – cirka 1 millimeter tjocka och lägg i en bunke.
2. Koka upp cirka 1 liter vatten och häll över morötterna i bunken. Låt stå i en minut och häll sedan av vattnet. Låt morötterna ånga av och torka dem noga med en handduk.
3. Blanda curry, salt och citrusjuicen så att salt och kryddor löser sig. Blanda ner yoghurten. Smaka av. Lägg ner morötterna och blanda. Smaka av igen. Låt gärna stå några timmar i kylen. Servera svalt eller kallt som tillbehör till indiskt yoghurtlamm eller någon annan indisk gryta. Garnera gärna med krispig sallad.