Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mouclade-curry-rouge/

Recept

Mouclade curry rouge

1. Skölj och borsta musslorna noga. Släng de som är trasiga eller inte stänger sig när man knackar på dem. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Skala och skär moroten i tunna strimlor.

2. Fräs musslorna i olja i en gryta tillsammans med vitlök, schalottenlök och morot.

3. Häll på vinet. Blanda grädde och currypasta och häll över. Koka under lock tills musslorna öppnat sig, 3-5 min. Släng musslor som inte öppnat sig. Ställ grytan åt sidan med locket på.

4. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

5. Finhacka örterna. Rör försiktigt ner dem i musselkoket.

6. Låt pastan rinna av och lägg den på ett fat. Lägg på musslorna och häll såsen över.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 28 g fett, 20 g protein, 41 g kolhydrater