På marknaderna i Sydkorea kan man se långa rader av stånd där olika koreanska pannkakor eller rårakor steks knapriga i olja på stekhällar och i stora stekpannor. När mörkret faller lyser de gula kakorna vackert med sina olika former: rektanglar, rundlar och kvadrater.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 11:46
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mungbonspannkakor-bindaetteok/
Mungbönspannkakor (Bindaetteok)
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
1. Lägg mungbönorna i blöt över natten.
2. Låt bönorna rinna av i en sil. Mixa dem i en matberedare tillsammans med kimchijuice, vatten, vitlök, ingefära, fisksås och sesamolja. Mixa med pulsfunktion och inte för länge. Röran ska vara grov, inte helt slät. Späd med lite vatten om den är för fast.
3. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
4. Blanda i kimchi, böngroddar och salladslök för hand. Smaka av med salt.
5. Hetta upp en liten stekpanna och häll på rikligt med olja. Stek på båda sidor tills pannkakan får en gyllene färg och blir frasig.
6. Låt pannkakan rinna av på hushållspapper. Upprepa proceduren och stek ytterligare tre pannkakor.
7. Servera på en gång tillsammans med dippsåsen.