Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/munsbitar-med-brie-och-druvor/

Recept

Munsbitar med brie och druvor

Små enkla tilltugg perfekta till drinkar där olivoljan förhöjer den milda brieosten. Använd gärna en intensiv och eldig olivolja, exempelvis från Toscana.

1. Skär bort skalet på brieosten och skär den i 20 små tärningar. Lägg dem i en skål med olivoljan och vänd dem försiktigt så att de smörjs in.

2. Dela druvorna (alltså till 20 halvor).

3. Skär pumpernickeln till 20 små fyrkanter. Smöra dessa.

4. Lägg osten ovanpå brödbitarna.

5. Toppa med druvhalvorna.