Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/musselpanna/

Recept

Musselpanna

Skala och skär löken i tunna klyftor. Skiva den skalade vitlöksklyftan. Skala och skär potatisen i skivor.

Hetta upp oljan i en traktörpanna eller i en nonstick stekpanna.

Fräs rödlök, vitlök och potatis några minuter utan att det tar färg.

Sänk värmen, häll på spadet från musslorna samt fond utrört i 1/2 dl vatten. Lägg på lock och låt puttra i 10 minuter tills potatisen är knappt mjuk.

Lägg i sugar snaps koka åter upp. Fördela musslor och oliver över grönsaker och potatis.
Smaka av med några korn salt och lite svartpeppar.