Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 21:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mustig-kottfarssas-med-kryddpeppar/

Recept

Mustig köttfärssås med kryddpeppar

Denna lite annorlunda köttfärssås får mörk färg och mustig smak av bland annat balsamvinäger, soja och grov skånsk senap.
Rätta artikel

1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg.

2. Tillsätt vinäger, soja, senap, buljongtärning, vatten, krydd- och svartpeppar och salt. Låt koka ca 10 min.

3. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Strö över persilja och servera med pasta och broccoli.

Näring/portion: Ca 600 kcal, 20 g fett, 36 g protein, 66 g kolhydrater.