Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 14:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/mustig-kottfarssas-med-kryddpeppar/

RECEPT

Mustig köttfärssås med kryddpeppar

Denna lite annorlunda köttfärssås får mörk färg och mustig smak av bland annat balsamvinäger, soja och grov skånsk senap.

Foto: Ulf Svensson

1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg.

2. Tillsätt vinäger, soja, senap, buljongtärning, vatten, krydd- och svartpeppar och salt. Låt koka ca 10 min.

3. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Strö över persilja och servera med pasta och broccoli.

Näring/portion: Ca 600 kcal, 20 g fett, 36 g protein, 66 g kolhydrater.