Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 03:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/muurikka-burgare/

Recept

Muurikka-burgare

Det går mycket smidigt att laga burgare på en muurikka eftersom den har zoner som är olika varma. Bröden kan värmas ute vid kanterna medan burgare och bacon steks i mitten. (Se bild på förra uppslaget.)
Rätta artikel

1. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke och forma till 4 stora burgare.

2. Skiva tomaterna och salt­gurkorna.

3. Smörstek burgarna och baconskivorna i muurikkan, först på hög värme och sedan på lite lägre (flytta dem från den värsta glöden). Låt vila i folie några minuter.

4. Under tiden, stek bröden lätt på ytterkanten av muurikkan.

5. Montera bröd, kött och tillbehör som du vill ha dem. Servera genast.