Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/norrlandsroding/

Recept

Norrlandsröding

Skala och sjud potatisarna mjuka, 10–15 minuter. Det gör inget om de blir lite mosiga. Slå av vattnet. Mosa potatisarna fint med gaffel tillsammans med smöret direkt i kastrullen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Smöra knäckebrödet efter tycke och smak. Servera brödet helt eller bryt det i mindre bitar. Lägg på den gravade fisken.

Klicka sedan på mandelpotatismos, crème fraiche, löjrom och garnera med dill. Servera gräslöken vid sidan av.

Mer magkänsla: Pressa potatisen direkt på brödet om du är mycket fettkänslig.