Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/nudelwok-med-lovbiff/

Recept

Nudelwok med lövbiff

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

Rör ihop soja, chili, ingefära och vitlök. Skär köttet i strimlor och blanda med marinaden.

Skär den väl sköljda purjolöken i diagonala skivor. Stek dem i olja i en rymlig wok någon minut, lägg sedan i köttstrimlorna och stek under omrörning.

Köttet bör inte vara kylskåpskallt när du steker det. Lägg lite kött åt gången i pannan så vätskar det sig mindre.

Häll på eventuellt överbliven marinad samt de avrunna nudlarna. Hetta upp pannan och servera med strimlad mandel över varje portion.

Rosta gärna mandeln i torr panna några minuter så får den mer smak.