Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/nudlar-med-gronsaker-tofu-och-agg/

Recept

Nudlar med grönsaker, tofu och ägg

1. Ansa och skiva svampen. Skär paksoi, squash och sockerärter i bitar. Hårdkoka och halvera äggen.

2. Fräs svampen i 1 msk olja 3-5 min, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare ca 3 min. Tillsätt böngroddarna. Smaksätt med ostronsås. Ta upp grönsakerna.

3. Skär tofun i bitar. Stek dem i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela nudlarna i portionsskålar. Toppa med svamp, grönsaker, ägg och tofu. Koka upp vatten med buljongtärningarna och häll över nudlarna. Servera genast.

Näring/portion: Ca 640 kcal, 20 g fett, 32 g protein, 78 g kolhydrater