Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/nudlar-med-omelett-jordnotter-och-gront/

Recept

Nudlar med omelett, jordnötter och grönt

Foto: Ulrika Pousette

Omeletten blir lite söt-salt av socker och soja. Rätten är godast nylagad.

1. Sätt ugnen på 200 rader. Vispa ihop ägg, 2 msk vatten, soja och socker. Häll smeten i en liten smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar. Spara lite av det gröna som finstrimlas och används till garnering. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.
3. Fräs salladslök, vitlök och chili i olja i en stekpanna ca 3 min. Låt nudlar och böngroddar rinna av och vänd ner dem i pannan. Tillsätt 1 dl vatten och krydda med salt.
4. Skär omeletten i strimlor. Toppa nudlarna med omelettbitarna. Strö över jordnötter. Garnera med den sparade salladslöken och servera.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 22 g fett, 22 g protein, 52 g kolhydrater