Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 20:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/nudlar-med-salt-bonrora-zhajiang-mian/

Recept

Nudlar med salt bönröra - Zhajiang mian

DN Text

En nordkinesisk klassiker som förhärdade Pekingbor äter med tillsammans med rå vitlök. Bönpastan finns i välsorterade Kinabutiker. Ground bean sauce står det på exempelvis Koon Chun Sauce factory´s märke.

1. Hacka ingefäran i små bitar, skiva salladslöken, skär köttet i centimeterstora småbitar.

2. Fräs kött och ingefära i olja tills köttet vitnat. Lägg i 1 matsked soja samt salladslöken. Häll därefter i bönpastan. Stek i 3-5 minuter.

3. Lägg i en halv matsked socker. Späd eventuellt med några matskedar vatten.

4. Blanda nudlar med såsen, gurka och kinakål. Toppa med några stänk vinäger.