Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 10:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/nyarskanapeer/

Recept

Nyårskanapéer

Bred smör på brödskivorna. Ta ut små rundlar, 2-3 cm i diameter, av brödet med hjälp av mått eller ett snapsglas. Kavringen är tänkt som botten till ädelostkrämen, vitt bröd till de övriga.

Gör 8 kanapéer av vardera sort:

Lägg en dryg tesked rom på vit rundel och garnera med tunna strimlor av citronskal.

Skär laxen på längden och rulla ihop till rosor, garnera med dill.

Lägg 2-3 rensade räkor på en kanapé, toppa med lite dill.

Skär det rökta köttet smått och blanda med mjukrörd ost och pepparrot.

Lägg en klick på vit brödrundel.

Garnera med persilja.

Mosa osten till kräm med smöret. Känns den för hård kan man tillsätta några droppar vatten.

Klicka eller spritsa på kavringrundlar och garnera med en bit rädisa.