Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-06 12:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/oeufs-durs-mayonnaise-agg-i-majonnas/

Recept

Oeufs durs mayonnaise (ägg i majonnäs)

DN Text

1. Koka äggen i högst 6 minuter. Låt svalna.

2. Se till att alla ingredienser till majonnäsen har samma temperatur. Häll äggulor, citronsaft, senap och vitpeppar i en matberedare. Starta, häll oljan i en tunn stråle och kör tills majonnäsen är krämig och blank. Om majonnäsen skär sig, tillsätt 1–2 msk hett vatten.

3. Lägg äggen på var sin tallrik med den kupade sidan uppåt. Klicka över generöst med majonnäs och garnera med till exempel ett endivblad eller ett salladsblad.