Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 20:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ogonglobspasta/

Recept

Ögonglobspasta

Foto: Fredrik Funck

Känns det obehagligt med mat som tittar på dig? Då ska du nog laga någon annan rätt...

1. Börja med tomatsåsen. Värm olivoljan i en kastrull på medeltemperatur. Fräs löken glansig. Tillsätt tomater, oregano, salt och balsamvinäger. Låt puttra försiktigt utan lock medan du gör resten av rätten. Vid servering, smaka av med salt och kanske lite mer balsamvinäger.
2. Skär bort ena toppen på de små ostbollarna, så att ena änden blir platt. Skär av översta toppen på oliverna. Lägg en olivtopp på den platta änden på varje mozzarella.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda i lite olja så att den inte klibbar ihop.
4. Lägg upp pastan på ett stort fat och häll tomatsåsen ovanpå. Lägg ut mozzarellaögonen på tomatsåsen. Servera genast.