Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/okonomiyaki/

RECEPT

Okonomiyaki

Okonomiyaki är ett slags japanska pannkakor som blir lite matigare tack vare att det är strimlad kål i smeten. De kan serveras med olika tillbehör, som till exempel svamp.

1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till okonomiyakisåsen. Blanda majonnäs och mjölk till en lite lösare majonnäs.
2. Skär kålen så tunt du kan och lägg åt sidan.
3. Häll vatten i en bunke och smula ner buljongen. Vispa så att buljongen löser sig. Vispa ner mjölet i bunken. Knäck i ett ägg i taget och vispa ihop till en slät smet. Lägg till sist i den strimlade vitkålen. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Värm upp en plättlagg. Häll i lite olja i varje rundel. Klicka i lite smet i varje rundel och stek i ungefär 5 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg. Vänd och stek lika länge på andra sidan.
5. Pensla plättarna med såsen, och ringla över majonnäs eller häll den i en plastpåse, klipp av ett litet hörn och spritsa majonnäsen i ett rutigt mönster. Servera plättarna med svamp och edamamebönor eller en sallad.

Svamp:
1. Gör ren svampen och skär den i kvartar.
2. Värm en stekpanna och lägg i lite smör. Stek svampen i smöret tills den mjuknar. Häll på soja och blanda om. Smaka av med salt och svartpeppar.