Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 23:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/omelett-med-balsamvinager/

Recept

Omelett med balsamvinäger

DN Text

En klassiker i Modena är denna omelett som blir en gastronomisk självklarhet med balsamvinäger. Men här är det viktigt att en använda en god lagrad balsamvinäger, provar man med en enklare sort blir smakbrytningen inte den rätta. Originalreceptet föreskriver "aglione", grovt salt som blandas i mortel med en knivsudd hackad rosmarin, salvia och basilika samt vitlök. Har man tillgång till örterna tar man med dessa, vitlöken bör man däremot inte utesluta.

1. Skiva löken i tunna ringar och stek dessa långsamt i rikligt med olivolja i en panna så att ringarna blir nästan helt mjuka. Ta upp och låt löken rinna av.

2. Vispa äggen med salt och aglione. Blanda ner löken.

3. Stek omeletten och vänd den, ta hjälp av en stor tallrik. Lägg upp omeletten på ett fat.

4. Stänk försiktigt balsamvinäger över. Servera omedelbart hel eller i skurna portionsbitar.