Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 20:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/omelett-med-matjessill/

Recept

Omelett med matjessill

Rätta artikel

1. Skala och skär potatisen i bitar. Skiva sillfiléerna. Skär gurkan i stavar. Hacka dill och gräslök.

2. Fräs potatisen i smör i en stekpanna ca 3 min.

3. Vispa ihop ägg. Skala och skär potatisen i bitar. Skiva sillfiléerna. Skär gurkan i stavar. Hacka dill och gräslök.

4. Stek fyra omeletter i omgångar i olja i en stekpanna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida ner till hälften på en tallrik. Lägg på 1/4 av den frästa potatisen och 1/4 av sillbitarna. Vik över den andra halvan.

5. Garnera omeletterna med de sparade örterna. Servera med gurka och bröd.

Näring/portion: Ca 530 kcal, 26 g fett, 25 g protein, 48 g kolhydrater