Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 23:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/omelettmacka/

Recept

Omelettmacka

Omelettmacka. Foto: Eva Tedesjö

Matig macka som är god att äta på studs men som också blir en bra utflyktsmacka. Tillsätt chili och koriander efter smak, men någon matsked hackad koriander tycker jag blir lagom. Det går självklart att dubbla receptet och göra flera mackor.

1. Hacka lök, chili och koriander. Vispa upp ett ägg i en bunke och vänd ner grönsakshacket. Salta och peppra rejält. 

2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och häll i äggvispet. Rör om med en gaffel då och då medan det stelnar. Putta ihop äggsmeten till en rektangel som motsvarar brödets storlek.

3. Lägg ena brödskivan i stekpannan och lyft på omeletten. Lägg på osten och den andra brödskivan på toppen. Tryck till lite. Vänd efter någon minut och stek även på andra sidan. Dela till två trianglar och servera.