Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/oppen-omelett-med-bockling-och-gront/

Recept

Öppen omelett med böckling och grönt

Vispa upp äggen med salt och 2 msk vatten.
Rensa böcklingen och dela i filéer.

Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Dela tomaterna i halvor. Skala potatisen och skär i bitar.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Låt purjon och paprikan mjukna i oljan utan att ta färg.

Blanda ner potatisen. Häll över omelettsmeten. Sänk värmen. Lägg på tomathalvorna och fiskfiléerna. Peta/lyft omeletten med en gaffel så rinner lös smet ned till botten och stelnar. Smaka av med svartpeppar.