Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/oppen-omelett-med-bockling-och-gront/

Recept

Öppen omelett med böckling och grönt

Vispa upp äggen med salt och 2 msk vatten.
Rensa böcklingen och dela i filéer.

Skölj och strimla purjolöken och paprikan. Dela tomaterna i halvor. Skala potatisen och skär i bitar.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Låt purjon och paprikan mjukna i oljan utan att ta färg.

Blanda ner potatisen. Häll över omelettsmeten. Sänk värmen. Lägg på tomathalvorna och fiskfiléerna. Peta/lyft omeletten med en gaffel så rinner lös smet ned till botten och stelnar. Smaka av med svartpeppar.