Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 08:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ortlokssallad/

Recept

Örtlökssallad

I både persisk och östarabisk matlagning görs ofta sallad på örter och lök. Den här varianten har jag piffat till själv så att lökringarna ska bli vackert gröna. Servera salladen som tillbehör till grillad fisk eller grillat kött, eller till klar currysill.

1. Skala löken och skär i tunna ringar.

2. Mixa persilja, mejram, timjan, olivolja och salt till en slät olja. Lägg ner lökringarna i oljan och låt dem marinera i cirka 2 timmar.