Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ostburgare-xo/

Recept

Ostburgare XO

Det är något särskilt med ostburgare, särskilt om osten är riktigt smakrik. Här har jag kombinerat två koncept – varma mackor och hamburgare – för att få fram extra­ordinär smak och konsistens.

1. Blanda nötfärs, salt, soja, peppar och vatten. Rör färsen med en slev tills den blir lite smetig. Låt gärna stå en stund.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Bred hälften av brödskivorna med ketchup på ena sidan, bred den andra hälften med senap. Täck alla bröden (de bredda sidorna) med ost. Lägg alla bröden på en plåt med bakplåtspapper.

3. Gratinerna alla bröden i ugnen tills de får fin gyllene färg. Ta ut dem ur ugnen och håll bröden varma.

4. Forma färsen till fyra burgare och stek dessa i smör och olja på hög värme i stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.

5. Montera fyra burgare med en brödskiva med ketchup, burgare, en klick med sallad, en brödskiva med senap. Servera på en gång.