Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 10:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ostcreme-med-porter-och-chili/

Recept

Ostcrème med porter och chili

Man kan lätt göra sin egen bredbara ost. Man tar en hårdost man gillar och blandar med andra favoritsmaker: kanske portvin, madeira, kummin, paprikapulver. Man får prova sig fram. Den här varianten med porter och chili har en viss tyngd och passar bäst på små kex eller knäckebröd. Vill man ha blandningen lösare, tillsätter man lite mer öl och grädde.

1. Finhacka chilin och riv osten grovt. Smält tillsammans med ölet på låg värme i en kastrull tills det blir en jämn smet.

2. Häll på grädden och värm lite till. Men låt det inte koka. Rör om väl.

3. Servera smeten rumstempererad som bredbart pålägg. Förvara i kylskåp.