Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 04:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ostgnocchi-med-spenatfras/

Recept

Ostgnocchi med spenatfräs

DN Text

Skala och koka potatisen skuren i bitar. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa och låt svalna.

Blanda potatis med ägg, ost, muskot, salt samt peppar; sist så mycket vetemjöl att potatisdegen kan formas till rullar, ca 2 cm tjocka.

Skär rullarna i ca 2 cm långa bitar. Vill man ha gnocchin räfflad kan man trycka till lätt med gaffel.

Koka upp vatten med salt i en kastrull. Lägg gnocchin i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara.

Servera nykokta gnocchi med spenatfräs. Skulle det bli några över är de goda att äta stekta i smör med färsk eller torkad salvia.

Tillhörande recept:

Spenat- och tranbärsfräs