Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 20:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ostpaj-marinara/

Recept

Ostpaj marinara

DN Text

Hacka ihop mjöl, smör och ost eller kör i matbredare. Tillsätt vattnet och låt det gå ihop till en deg. Platta till och lägg i kylen någon timme.

Kavla och tryck ut degen i en pajform, 28 x 20 cm eller ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Rulla resten av degen till smala stänger.

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i cirka 20 minuter mitt i ugnen.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Rör ner osten.

Ta ut och häll på äggstanning. Grädda i 12 minuter eller tills fyllningen börjar stadga sig. Ta ut pajformen och lägg på deglängderna till ett rutnät (12 rutor) eller i tårtbitsform. Grädda i ytterligare 15-20 minuter på lägsta falsen i ugnen tills ytan och pajränderna fått färg.

Lägg omväxlande skalade räkor, rom och lax i rutorna, garnera med citronskal, dill och rödlök strax innan servering. Pajen är godast ljummen. Servera med en sallad av blandade gröna blad med salt och olivolja.