Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 04:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ostpaj-med-tomat-och-broccoli/

Recept

Ostpaj med tomat och broccoli

Börja med pajskalet. Blanda mjölsorterna. Skär det kalla smöret i små bitar. Rör ihop smör och mjöl. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en grynig deg. Lägg i plastpåse, platta ut till en rundel och låt vila svalt i 30 minuter.

Värm ugnen till 200 grader.

Koka broccolibuketterna lätt om du använder färsk, eller tina om de är frysta.
Kavla ut pajdegen och lägg i pajform. Fördela broccolin i pajen.

Rör ihop färskost och ägg. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten över broccolin. Täck med skivad tomat och riv till sist över blåmögelost.

Grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter, tills pajen fått fin färg och ”stannat”.