Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 16:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ostron-au-naturel/

Recept

Ostron au naturel

Det vanligaste och antagligen bästa sättet att servera ostron är att lägga upp krossad is i en platå (ett slags fat i en ställning) eller på ett stort vanligt fat, som dekoreras med lite alger (de brukar följa med när man köper ostron) samt några uppskurna citroner. Vid sidan om kan man ha lite extra ingredienser, se nedan. Hur många ostron som går åt beror naturligtvis på vilka som äter och vad som serveras efteråt. Men en fem sex ostron brukar vara ett lämpligt antal per person. En ostronkniv eller annan stark kniv underlättar. Tillbehören doseras efter smak.

Öppna ostronen och lägg dem på isade fat, gärna med alger som garnityr. Ställ fram tillbehören på en bricka. Rosta bröden. Servera.