Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/oststanger/

Recept

Oststänger

Originalreceptet i boken är stänger som bakats på en ost- och vetemjölsdeg. Att använda smördeg är kanske lite fuskigt, men betydligt enklare.

1. Låt smördegsplattorna tina cirka 20 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut plattorna något och skär cirka 1 centimeter breda remsor som sedan tvinnas om varandra, två och två.

3. Lägg stängerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över den rivna osten. Grädda i ugnen 15–20 minuter tills de är gyllengula och frasiga.