Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 16:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/oxfile-med-bonsallad/

Recept

Oxfilé med bönsallad

1. Putsa köttet och gnid in det med olivolja. Salta och peppra runt om. Grilla på svag värme ca 30 min eller tills innertemperaturen är 58 grader då är köttet rosarött inuti. Vänd köttet flera gånger under tiden när köttsaft sipprar ut. Låt köttet vila i aluminiumfolie ca 10 min innan du skär upp det.

2. Ansa haricots verts och blanda med olivolja. Fräs hastigt i stekpanna eller baka dem på grillen i aluminiumfolie. Tärna tomaterna. Skölj och torka salladsbladen.

3. Skär köttet i cm-tjocka skivor och blanda med bönor, tomater, haricots verts och salladsblad. Rör samman alla ingredienser till dressingen och häll över salladen, blanda runt och servera.

Näringsvärde/portion: 427 kcal: 19 g fett, 40 g protein, 28 g kolhydrater.