Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 21:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pad-thai-med-krispig-tofu/

Recept

Pad thai med krispig tofu

Foto: Ulrika Pousette

En vegetarisk variant på den thailändska nationalrätten. Tofun steks panerad i lätt chilikryddad maizena, vilket ger en härligt krispig yta.

Rätta artikel

1. Blanda soja, limejuice och socker i ett glas. Hacka jordnötterna.

2. Skala och skär moroten i smala stänger, skiva salladslöken och hacka vitlöken. Fräs i en het wokpanna, men spar lite salladslök till garnering. När grönsakerna tagit färg och börjat mjukna, tillsätt böngroddarna och låt fräsa med en stund.

3. Koka risnudlarna i 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och låt vila i kastrullen i kallt vatten.

4. Gör lite plats i wokpannan för att steka äggen: knäck i ett i taget, låt dem stelna lite och rör om. Tillsätt de avrunna nudlarna, lite i taget och blanda ihop så gott det går. Häll på soja-lime-socker-såsen och fortsätt woka tills allt blandats.

5. Blanda maizena, chili och salt i en bunke. Tärna tofun och rulla runt den i maizenablandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar lite färg och blanda ner i nudelwoken. Strö över den sista salladslöken och jordnötterna och servera.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn till vecka 1.

Här hittar du samtliga veckomenyer.