Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pad-thai/

Recept

Pad thai

Pad thai. Foto: Lennart Weibull

Tofu, kyckling, färs eller bara grönsaker är också gott i pad thai. Det viktiga är att steka dem rejält på hög värme för att få smak. Räkorna steker man bara lite lätt, annars blir de torra och trista.

Läs mer: Thailändska köket – semestermaten som har allt 

1. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och klipp nudlarna några gånger så är det lättare att blanda in dem senare.

2. Blanda fisksås, tamarind, ostronsås, socker, torkade räkor och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om så att sockret smälter. Ställ åt sidan.

3. Fräs schalottenlök, vitlök och ingefära i rapsoljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt böngroddar och vitkål. Fräs tills de blir lite mjuka och varma.

4. Fös upp alla stekta grönsaker runt kanterna på pannan. Knäck i äggen och stek till en ”bitig” äggröra. Blanda med de stekta grönsakerna, nudlar, räkor och chili.

5. Stek så att allt blir varmt. Tillsätt dressingen och rör runt.

6. Vänd ner koriander och jordnötter.

7. Servera med limeklyftor.

Ovanliga ingredienser finns i specialbutiker med asiatiskt sortiment.