Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/panelle/

Recept

Panelle

Rör ihop mjölet och vattnet till en slät smet, salta och peppra. Koka smeten på låg värme till en tjock gröt, rör hela tiden. Den ska vara så tjock att den släpper från botten på kastrullen.

("Det är ett tungt jobb", sa grevinnan och överlät det till Graziella.) Bred ut degen tunt, ca 4 mm, på stor skärbräda eller på tallrikar. Låt det svalna. Skär degen i fyrkanter, stora som kex. Fritera dem i olja som inte ska inte vara alltför het. De är färdiga när de är gyllenbruna och har puffat upp lite. Strö gärna över lite extra salt.

Panelle är allra godast när de är aningen varma. Vill man laga dem i förväg kan de sedan värmas på i ugnen. (Kikärtsmjöl finns på hälsokosthyllan i välsorterade butiker.)