Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-25 11:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/panna-cotta-med-gul-kiwi-och-sultanarussin/

Recept

Panna cotta med gul kiwi och sultanarussin

DN Text

Eftersom resten av rätterna i denna meny varit väldigt fettsnåla, kan man kosta på sig lite grädde och socker i desserten. Recepten kan mångdubblas om ni skulle vilja bjuda på desserten vid en större tillställning, vilket är praktiskt eftersom den går att förbereda minst ett dygn i förväg.

1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

2. Blanda yoghurt, florsocker, vaniljsocker och russin.

3. Kram ur gelatinbladet och smält det i grädden på svag värme.

4. Tag av från värmen och blanda ner i yoghurtblandningen.

5. Häll på 2 höga glas och låt dem stå kallt i åtminstone 2 timmar.

6. Strax före serveringen: Skär kiwifrukterna i små tärningar. Blanda dessa med russin och skeda upp blandningen på toppen av panna cottan.