Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 07:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pannacotta-med-tranbars-och-apelsinkompott/

Recept

Pannacotta med tranbärs- och apelsinkompott

Kompotten är god både kall och varm.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull. Häll på grädden och sjud ett par minuter. Ta kastrullen från plattan.

3. Ta upp gelatinet, krama ur och smält det i den varma grädden under omrörning.

4. Vispa ihop yoghurt och florsocker. Häll i gräddblandningen, blanda och fördela i portionsglas. Låt stelna i kyl i 4 tim.

5. Kompott: Skär ut hinnfria klyftorav apelsinen. Spara juicen.

6. Lägg klyftorna i en bunke.

7. Koka upp apelsinjuicen. Tillsätt socker och 2 dl tranbär. Koka ca 5 min på svag värme. Tillsätt apelsinklyftorna och de resterande tranbären.

8. Toppa pannacottan med kompotten vid servering.

Näring/portion: 222 kcal, 11 g fett, 3 g protein, 26 g kolhydrater