Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 22:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pao-de-queijo/

Recept

Pão de queijo

Foto: Hilda Arneback

Små ostbollar, perfekta som snacks – kanske till en kall öl? Det glutenfria tapioka-mjölet (som man kan köpa i specialbutiker, på internet eller i hälsokostbutiker) gör att de blir lite gummiaktiga i konsistensen. De kan ätas med pålägg, till exempel färskost, eller smaksättas på olika sätt.

Elin Peters
Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en minimuffinsplåt. Blanda alla ingredienserna till en slät smet.
2. Häll smeten i formen och baka i ugnen ca 20 minuter tills de är fluffiga och gyllene. Låt svalna lite och servera medan de ännu är ljumna.