Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-27 22:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pappardelle-i-gront/

RECEPT

Pappardelle i grönt

DN Text
Bild: Christine Olsson

Koka upp vatten med lite salt i en rymlig kastrull till pastan.

Dela de gröna bönorna. Skär mozzarellan i små tärningar.

Skölj spenaten. Hacka basilikan.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lägg i haricots verts när ett par minuter av koktiden återstår.

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta och bönor i kastrullen.
Vänd ner mozzarellatärningar, avrunna spenatblad, basilika och olivolja.

Smaka av med salt och peppar.

Häll upp i tallrikar, gärna varma och strö rejält med riven parmesanost och hackade valnötter över.