Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 00:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pappardelle-med-salsiccia-vitt-vin-och-tomat/

Recept

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

Pasta av olika slag är Markus vardagsfavorit. Det här är Markus favorit från nya boken ”Måndag–torsdag. Riktig mat för familjen.”. Färsk, rå korv är enklare att tillreda än man kanske kan tro – testa så är du fast!

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

2. Ta bort skinnet från korvarna och mosa färsen.

3. Bryn färsen på hög värme i olja några minuter i en stekpanna. Tillsätt vitlök och chili och bryn ytterligare någon minut. Häll i tomater och vin och koka ihop ca 5 minuter.

4. Blanda sedan med den nykokta pastan och vänd ner persilja. Smaka av med salt och peppar. Strö på rikligt med parmesan.