Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 10:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/paprikasoppa/

Recept

Paprikasoppa

1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Skölj och dela paprikan i bitar. Skär tomaterna i klyftor.

2. Värm upp oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och chili i olja 2 min utan att det tar färg.

3. Tillsätt paprikorna, smula över buljongtärningarna och fräs under omrörning 3 min, rör om då och då. Tillsätt tomaterna och sjud under lock 10 min.

4. Mixa soppan med stavmixer, späd med vattnet till önskad konsistens och smaka av med vinäger, salt och peppar. Garnera ev med strimlad chili och oregano.

179 kcal/portion 12 g fett, 3 g protein, 11 g kolhydrater