Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 13:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/parisare-med-stekt-agg/

Recept

Parisare med stekt ägg

Parisersmörgåsar är snabb middagsmat. För att de ska bli tillräckligt mättande krävs en lite grövre sallad till. Blanda finstrimlad isbergssallad med lika mycket finstrimlad eller hyvlad vitkål och grön paprika. Häll över en enkel dressing av lika delar olivolja, pressad citron eller vinäger och vatten samt örtsalt.

Finhacka löken, riv potatisen fint och blanda med ägg, salt, peppar, finhackade rödbetor och gurka samt kapris. Rör ihop och blanda i färsen. Arbeta samman till en slät smet.

Rosta brödskivorna i brödrost. Fördela och platta ut färsen på brödskivorna med en gaffel.

Hetta upp margarinet i en stekpanna. Lägg i brödskivorna med färsen nedåt. Stek på medelvärme tills färsen fått fin färg och är genomstekt.

Servera med ett stekt ägg och grov grön sallad.