Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 18:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/parmesangratinerad-selleri/

Recept

Parmesangratinerad selleri

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryt loss stjälkarna ur selleriståndet, skölj dem och skär bort eventuellt fula delar samt bladen, men spara de finaste gröna!

Skär stjälkarna på längden och sedan på mitten. Koka upp vatten med salt och lägg i sellerin. Koka i 5 minuter.

Kör tofu med crème fraiche, en näve gröna selleriblad och basilika till en jämn röra med stavmixer. Krydda med salt och peppar.

Låt stjälkarna rinna av och lägg dem i en smord ugnsform. Bred på tofuröran och riv generöst med parmesanost över. Sätt in mitt i ugnen och gratinera i cirka 18 minuter eller tills ytan fått fin färg.

Koka bulgur, kornris eller andra gryn du gillar att äta till. Med lite buljongpulver eller lök och lagerblad i kokvattnet blir smaken mustigare.