Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 23:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/parmesanpanerade-kycklingfileer/

Recept

Parmesanpanerade kycklingfiléer

Putsa kycklingfiléerna. Lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra. Salta och peppra.

Vispa ihop äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop.

Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd så att filébitarna blir panerade på båda sidor.

Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.

Strö över parmesanost och servera.

Recept ur "Mina fastrar mat" av Paolo Roberto (Albert Bonniers förlag)