Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 12:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasksoppa/

Recept

Påsksoppa

Påsksoppa.
Påsksoppa. Foto: Emelie Asplund

Ta vara på vårens spirande grönska och gör en soppa på det som finns i din närhet. Plocka späda kirskålsblad som fortfarande är glansiga. Har björken hunnit slå ut kan du komplettera med en näve musöron­små klibbiga blad. Våtarv går också bra. Men plocka bara växter du känner igen och är säker på är ätliga. Orkar du inte plocka så mycket går det bra att komplettera med fryst spenat. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in