Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-17 04:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/passionsfruktssorbet/

Recept

Passionsfruktssorbet

DN Text

1. Börja med att göra passionsfruktpuré. Gröp ur passionsfrukterna och pressa dem genom en sil. Mixa till en slät puré.

2. Blöttlägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 10 minuter. Blanda de övriga ingredienserna i en skål.

3. Krama ur vattnet ur gelatinet, blanda med 1 dl av blandningen. Värm i kastrull och rör tills gelatinet har lösts upp. Blanda gelatinblandningen med resten av smeten.

4. Kör i glassmaskin i cirka 35 min till fast konsistens eller ställ in den i frysen i 4–5 timmar, ta ut den och rör då och då.

Sockerlag:
1. Låt sjuda tills sockret smält.
2. Låt svalna.