Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 00:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/passionsfruktssorbet/

RECEPT

Passionsfruktssorbet

DN Text

1. Börja med att göra passionsfruktpuré. Gröp ur passionsfrukterna och pressa dem genom en sil. Mixa till en slät puré.

2. Blöttlägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 10 minuter. Blanda de övriga ingredienserna i en skål.

3. Krama ur vattnet ur gelatinet, blanda med 1 dl av blandningen. Värm i kastrull och rör tills gelatinet har lösts upp. Blanda gelatinblandningen med resten av smeten.

4. Kör i glassmaskin i cirka 35 min till fast konsistens eller ställ in den i frysen i 4–5 timmar, ta ut den och rör då och då.

Sockerlag:
1. Låt sjuda tills sockret smält.
2. Låt svalna.