Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/pasta-hyvlad-squash-kalrabbi-och-fetaost/

Recept

Pasta, hyvlad squash, kålrabbi och fetaost

Här används vit pasta som innehåller mer fibrer än vanlig pasta, vilket ger en längre mättnadskänsla.

1. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna. Gnugga av det mesta av skalet i en kökshandduk. Grovhacka nötterna.

2. Skala och skär kålrabbin i 1 x 1 cm stora tärningar. Bryt broccolin i små buketter och skiva stjälken. Skala och finhacka vitlöksklyftan.

3. Fräs kålrabbi och vitlök i olja ca 3 min. Rör ner crème fraiche, vatten och broccoli. Låt puttra 2-3 min. Krydda med salt och peppar.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera squashen på längden och gröp ut kärnhusen. Skär squashen i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär tomaterna i grova bitar. Smula osten grovt.

5. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Vänd ner squash, tomater och ost. Strö över nötterna och garnera med oregano.

Näring/portion: Ca 570 kcal, 33 g fett, 21 g protein, 45 g kolhydrater.